SC Monster lanceert nieuw clublied en neemt ook clip op

SC Monster lanceert nieuw clublied en neemt ook clip op

SC Monster lanceert nieuw clublied en neemt ook clip op

Een nieuw clublied op Sportpark Polanen? Dat vraagt om een indringende achtergrondreportage. En dan ook maar meteen aan de hand van de vijf klassieke basisvragen: wie, wat, waar, waarom en hoe veel bier?

Wie?

De bekende Haagse zanger John Medley die voor de gelegenheid een clubsjaal om had. Een cameraman, een geluidsman plus natuurlijk een dolenthousiast publiek. Ook was er een prominente rol weggelegd voor de zon, want die straalde helemaal.
Wat?

De lancering van het nieuwe clublied van SC Monster. Dat gaat op de melodie van Mooi Man van Mannenkoor Karrespoor. Voor wie het even is ontschoten, dat nummer stond in 1991 maar liefst twintig weken in de Top 40. In plaats van het refrein ‘Ja dat is mooi, mooi, mooi man; het leven dat is één groot feest’, klinkt anno 2018 ‘Ja dat is Monster, Monster, Monster; de derde helft is één groot feest’. Afgaande op afgelopen zaterdagnamiddag is daar geen speld tussen te krijgen.

Waar?

Sportpark Polanen aan de Duyvenvoordestraat en dan specifiek het terras naast de kantine op de eerste etage. Dat heeft, naast een glorieus uitzicht, zulke afmetingen dat je er een partijtje zeven-­tegen-zeven op kan spelen.

Al bleek het zich ook prima te lenen voor een clubliedlancering. Zoiets kun je wel aan de doorgewinterde John Medley overlaten. Sfeer maken is een vak apart en Medley beheerst dat tot in zijn vingertoppen.

Het was dan ook niet zo gek dat hij die avond nog drie boekingen had. Namelijk de Gouden Ballen Bingo Ibiza-style (women only) bij RKAVV in Leidschendam, een feestje in Bar West in Pijnacker en om het af te leren ging hij ook nog even bij de Spring Party van SV Wassenaar de boel op stelten zetten.

Bij SC Monster klonken zaterdag de eerste tonen nog niet of zanger John Medley stond al op een tafel. Kijk, dan zit de schwung er meteen in.

Waarom?

Nou, Sportclub Monster is van juli 2012. Ontstaan uit een fusie tussen VV Monster en SV Polanen (dat tot 2007 nog RKSVM heette). Alleen was er sinds de samensmelting nog geen nieuw clublied. Terwijl bijvoorbeeld SV Polanen ‘Polanen, oh oh’ had. Dat ging op de wijs van ‘Volare, oh oh’. Volgens kenner John Medley dient een clublied aan een aantal factoren te voldoen: het moet makkelijk te onthouden en aanstekelijk zijn en onderstrepen dat de club in kwestie zonder twijfel de beste vereniging van de wereld is.

Hoe veel bier?

Ach, er werd wel wat genuttigd. De oorzaken die daar aan ten grondslag lagen? Ten eerste was het dorstig makend weer. Ten tweede had een groot deel van de aanwezigen eerst gevoetbald en het vocht dat je daarbij verliest, moet uiteraard wel worden aangevuld. Daarbij ligt Monster in het Westland en zoals bekend spugen ze daar na een week hard werken bepaald niet in een goudgele rakker. Ten slotte moet de John Medley-factor in dezen niet worden onderschat.

Bij het clublied werd zaterdag ook een clip opgenomen en voor een goede clip heb je verschillende draairondes nodig. Aan John Medley de taak om tussen de takes door het publiek warm te houden. Tot dat doel trok hij onder meer Laat de zon in je hartuit de kast, gevolgd door Jij denkt maar dat je alles mag van mij. Geen verrassing dat beide classics wel aan de feestvierende Monsternaars waren besteed. Al viel de evergreen Daar moet op gedronken worden hihaho de meeste instemming ten deel.

Bron: AD