Met 4000 watt komt John Medley wel bij WZH Oosterheem binnen

Met 4000 watt komt John Medley wel bij WZH Oosterheem binnen

Bewoners van verpleeghuizen mogen vanwege de risico’s van het coronavirus al meer dan een week geen bezoek meer ontvangen. Dat vond Zoetermeerder Etiënne Bakker zo erg, dat hij met zanger John Medley een spontane actie begon.

Rémon van Zuijlen


Zoetermeer

Zo genoten de bewoners van WZH Oosterheem afgelopen zondagmiddag van een speciale Quarantaine-zorg-benefiet. De Haagse zanger John Medley zong buiten in het zonnetje, terwijl de bewoners van het woonzorgcentrum achter de ramen toekeken. Voor hen was het een welkom verzetje in deze tijd waarin – wegens het coronavirus – niemand bij ze op bezoek mag komen. Onder meer You never walk alone zat deze middag in het repertoire vol klassiekers.
De Zoetermeerse evenementenorganisator Etiënne Bakker zat in het complot, hij zorgde voor het geluid. Videoman Ron Schmid maakte opnamen die live te zien waren op Facebook. Want het was natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen naar het optreden zou komen. Sterker nog, zanger Medley riep zijn publiek juist op niet te komen, zodat de regels niet zouden worden overtreden en de situatie veilig bleef voor iedeeren.

Geluid
Binnen in WZH Oosterheem was het concert goed te horen dankzij de professionele geluidsapparatuur van Bakker. “Ik had 4000 watt in het busje staan.”
Het mini-concert in Zoetermeer was het laatste in een serie van acht, verdeeld over twee dagen. Vorige week zondag togen Medley, Bakker en Schmid ook al langs verschillende verzorgingshuizen in de regio. “We blijken trendsetters”, zegt Bakker. “Het valt me op dat dit weekend meer artiesten buitenoptredens geven bij verzorgingshuizen. Vorige week was het een spontane actie. Wij hebben niks meer te doen en wilden toch iets bijdragen.
Na die eerste tour zijn we van verschillende kanten benaderd of we het weer wilden doen. “Ik wou dat de boekingen normaal ook zo hard liepen”, lacht de Zoetermeerder.

Facebook