John Medley slaat een nieuwe weg in: Geen optredens meer, dan maar over op een Haags Bakkie Pleur

John Medley slaat een nieuwe weg in: Geen optredens meer, dan maar over op een Haags Bakkie Pleur

GOLFBREKERS Ondernemers hebben het moeilijk in coronatijd, maar bedenken creatieve oplossingen om toch wat te verdienen. Mogen we even voorstellen: John Medley, volkszanger. Wij gingen bij hem langs voor de rubriek Golfbrekers.

 

Wat kunnen we van je verwachten?

Ik heb tijdens de eerste lockdown een aantal optredens bij verzorgingshuizen, zeg maar voor goede doelen, gedaan. Van de zomer heb ik aan de Kaag meerdere clips opgenomen, maar daar kan ik nu niet mee de boer op. Daarom ben ik een nieuwe weg ingeslagen.

 

Om te beginnen: ik sta iedere vrijdag, als de Haagse Hofnar, in een geel en groen pak, op het Binnenhof en stel dan ministers als De Jonge, Blok, Kaag en Slob een kijkersvraag. Sommige ministers heb ik zelfs aan het zingen gekregen. Wat? Het Haagse volkslied natuurlijk. ‘Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen’, natuurlijk. Tot dusver zong minister Sigrid Kaag het mooiste.

 

“Hiermee krijg je hét perfecte bakkie pleur!” – John Medley

 

Maar met zulke stunts krijg je de pijp toch niet aan het roken?

Nee, maar het is wel goede reclame. Deze filmpjes worden uitgezonden op YouTube en veel bekeken. Laatst kreeg ik ook premier Rutte voor de camera. Ik ben nu al weer bij aflevering tien. Daarnaast ben ik mijn eigen koffiemerk begonnen: Het Haags bakkie Pleur.

 

Dat is origineel. Loopt de koffiehandel lekker?

Hartstikke goed. Ze worden nu al voor kerstpakketten besteld. Koffiebonen, voor 100 procent Rainforest Alliance certified, duurzaam en eerlijk. In een pak zitten voor de helft bonen uit Peru, gemengd met een kwart bonen uit Guatemala en een kwart uit Brazilië. Daardoor is een Haags Bakkie Pleur een van de meest bijzondere smaken in de koffiewereld geworden. Verkrijgbaar in klein- en grootverpakking, waarop de Haagse ooievaar uiteraard niet ontbreekt. De bonen zijn met aandacht geselecteerd en gekeurd. Hiermee krijg je hét perfecte bakkie pleur! Het is wel het lekkerst als je de bonen, voor het zetten, eerst effe maalt.

 

Geschreven door: Leo van der Velde.

Bron: AD